Група конгресмени в САЩ представиха нов законопроект, който ще принуди китайската

...
Група конгресмени в САЩ представиха нов законопроект, който ще принуди китайската
Коментари Харесай

В САЩ с нов опит да забранят Тик Ток заради заплаха за националната сигурност

Група конгресмени в САЩ представиха нов законопроект, който ще принуди китайската компания Bytedance да продаде платформата TikTok, с цел да може приложението да остане налично в Щатите, заяви Engadget, цитира Клуб Зет.

Законопроектът с патриотичното име " Защита на американците от приложения, следени от задгранични съперници “, би забранил американските магазини за приложения и уеб хостинг услуги да популяризират TikTok, в случай че не бъде продаден от компанията майка Bytedance.

Този законопроект е следващият опит за възбрана на известната китайска видеоплатформа. През 2020 година някогашният президент Доналд Тръмп се опита несполучливо да принуди ByteDance да я продадат. Администрацията на Байдън също упражни напън върху компанията. Наскоро федерален арбитър блокира опит за възбрана на приложението в Монтана.

Сега методът е друг - планът дава на ByteDance шест месеца, с цел да продаде Тикток, преди да бъдат наложени забрани. И също по този начин изисква TikTok и други приложения, избрани като опасност за националната сигурност, да " обезпечат на потребителите копие от техните данни в формат, който може да бъде импортиран " в конкурентни услуги

" Този законопроект е очевидна възбрана на TikTok, без значение какъв брой неговите създатели се пробват да го показват иначе “, разясниха от ByteDance.  " Той ще наруши Първата корекция на 170 милиона американци и ще лиши 5 милиона дребни предприятия от платформа, на която разчитат, с цел да порастват и основават работни места. “

Изпълнителният шеф на платформата Шоу Чеу твърди, че продажбата няма да реши изцяло опасенията по отношение на данните на американските консуматори. След години договаряния с Комитета за задгранични вложения в Съединените щати (CFIUS), американските потребителски данни ще бъдат отделени в сървъри в Съединени американски щати и държавни чиновници ще могат да правят одити на кода и други аспекти на интервенциите на платформата.

По-рано тази година " Вашингтон пост " заяви, че договарянията на TikTok с Комисията за непознати инвестиции са били „ преосмислени “, защото администрацията на Байдън има подозрения за способността си едностранно да забрани приложението. Ако Конгресът одобри новия законопроект, това ще отстрани тази спънка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР